Nieuws

U bevindt zich hier:Home/Nieuws
Nieuws2020-06-20T11:33:39+02:00

Nieuws

3011, 2020

Bestuurswisseling

By |maandag 30 november 2020 |

Het bestuur van de Stichting E.L.N. (voorheen St. Museum Joure) heeft besloten dat Willeke ten Noever Bakker de stichting in ons bestuur gaat vertegenwoordigen. Dat is goed nieuws, immers wij hechten eraan dat er een nauwe samenwerking is tussen beide besturen. Willeke van harte welkom bij onze vereniging.

Evelien Blaauw heeft ons door verhuizing verlaten. Evelien willen wij bedanken voor haar inzet.

 

1909, 2020

Beeld Kaskade

By |zaterdag 19 september 2020 |

Het is de Stichting Jouster Koffiepot gelukt voldoende middelen en hulp te verzamelen om het beeld Kaskade van Klaas Gubbels aan te kopen. Eind mei is het beeld in het parkje naast Museum Joure geplaatst. De officiële onthulling op 19 september 2020 werd verricht door de heer John Brands, voorzitter managementteam Nederland van Jacobs Douwe Egberts samen met kunstenaar Klaas Gubbels.

Klik voor meer info op Stichting Jouster Koffiepot.

2508, 2020

´Onthulling´ beeld Kaskade en opening expositie Rondom Kaskade

By |dinsdag 25 augustus 2020 |

Klaas Gubbels in en bij Museum Joure

Op 19 september a.s. is het dubbel feest in Museum Joure. In de ruimte voor wisselexposities gaat de expositie van kunstenaar Klaas Gubbels (1934) met als titel ‘Rondom Kaskade’ van start. Aanleiding voor de expositie is de komst van het grote beeld Kaskade naar Joure, dat geplaatst is in het park bij Museum Joure. Op 19 september om 10.30 is de feestelijke ‘onthulling’ van het beeld en de opening van de expositie. De opening wordt verricht door dhr. John Brands, Voorzitter MT Nederland van Jacobs Douwe Egberts. De expositie is tot en met 15 november in Museum Joure te zien.
Klaas Gubbels gebruikt alledaagse voorwerpen als motief voor zijn kunstwerken. Zijn keuze spitst zich toe op koffie- en theepotten. Het beeld Kaskade bestaat dan ook uit grote gestapelde koffiekannen van geverfd Cortenstaal. Maar ook tafels en stoelen en een fles, schaakbord en krant zijn onderwerpen waar hij zich mee bezig houdt. In zijn schilderijen, beelden, grafiek en objecten streeft hij naar de essentie, naar de ‘waarheid’ van het kunstwerk. Zijn zoektocht naar eenvoud maakt hem tot een van de toonaangevende kunstenaars van ons land. In de expositie is onder andere het tot stand komen van het beeld ‘Kaskade’ te zien. Verder nieuw en eerder werk waarin de kunstenaar de veelzijdigheid van een enkel onderwerp in zijn essentie toont.
Het beeld van zes meter hoog heeft een plaats gekregen in het parkje voor Museum Joure. Bijzonder is dat de kosten van de aankoop en plaatsing helemaal gedragen werden door bijdragen van bedrijven, organisaties en particulieren en dus tot stand komt zonder gemeentelijke subsidie. De crowdfunding en plaatsing is georganiseerd door stichting Jouster Koffiepot.
Voor de expositie geldt de reguliere entreeprijs van Museum Joure, kaarten voor het museum zijn online te bestellen via www.museumjoure.nl

2907, 2020

Nieuwe website live

By |woensdag 29 juli 2020 |

De oude website was aan vervanging toe, moet in deze online tijd moderner en flexibeler zijn, was de mening van het bestuur. Martijn Benschop van Webzeker Webdesign Friesland is aan de slag gegaan met ons om een nieuwe website te bouwen. Een deel van de teksten zijn geschreven door 2Vanhorssen.com. Deze samenwerking heeft er toe geleid dat we nu een moderne en flexibele website hebben.

We hopen dat jullie veelvuldig onze site gaan bezoeken om te lezen hoe het met jullie vereniging gaat.

2807, 2020

Jaarverslag en jaarrekening

By |dinsdag 28 juli 2020 |

De geplande jaarvergadering in het voorjaar van 2020 is door de uitbraak van het corona virus niet doorgegaan. De hoop was dat het virus snel onder controle zou komen en wij in het najaar de vergadering konden houden. Echter de werkelijkheid is anders. Daarom heeft het bestuur besloten om dit jaar geen bijeenkomsten meer te houden.

Wij willen jullie wel graag vertellen wat er met jullie bijdragen is gedaan.

Het jaarverslag en de Jaarrekening staan op de website www.vriendenvanmuseumjoure.nl.

Go to Top