Nieuws

U bevindt zich hier:Home/Nieuws
Nieuws2020-06-20T11:33:39+02:00

Nieuws

2802, 2021

Jaarverslag 2020

By |zondag 28 februari 2021 |

Het jaarverslag hebben wij voor u op de website geplaatst. Het is een vreemd jaar geweest zonder activiteiten voor de leden.

U kunt het verslag lezen door op de link: Jaarverslag 2020 te klikken.

 

 

2802, 2021

Museum Joure in het licht

By |zondag 28 februari 2021 |

We wandelen wat af, tegenwoordig. Hoe prettig is het dan dat de verlichting goed is op plekken die vooral ’s nachts erg donker zijn, zoals in de Museumstraat. Na de grondsanering van het museumterrein in het najaar van 2020 is dit gebied helemaal opnieuw ingericht. Dit was hét moment om de zichtbaarheid van het museum te bevorderen.

Dat is gelukt, dankzij de steun van de Vrienden van Museum Joure. Tegen de avond gaan in de tuin de spotjes aan. Niet veel, maar genoeg. Een feeëriek schouwspel waarmee Museum Joure zich goed in de kijker speelt.

En de wandelaar? Die blijft even stil staan om van al het moois te genieten.

2602, 2021

Financieel jaarverslag 2020

By |vrijdag 26 februari 2021 |

Het financieel jaarverslag van de vereniging hebben we op de website geplaatst.

Wij willen alle “vrienden” bedanken voor de bijdragen die de vereniging heeft ontvangen. Hiermee hebben wij Museum Joure kunnen helpen voor bijzondere uitgaven.

Door op de link: hier  te klikken gaat u naar het verslag.

Het bestuur.

 

 

 

 

3011, 2020

Bestuurswisseling

By |maandag 30 november 2020 |

Het bestuur van de Stichting E.L.N. (voorheen St. Museum Joure) heeft besloten dat Willeke ten Noever Bakker de stichting in ons bestuur gaat vertegenwoordigen. Dat is goed nieuws, immers wij hechten eraan dat er een nauwe samenwerking is tussen beide besturen. Willeke van harte welkom bij onze vereniging.

Evelien Blaauw heeft ons door verhuizing verlaten. Evelien willen wij bedanken voor haar inzet.

 

1909, 2020

Beeld Kaskade

By |zaterdag 19 september 2020 |

Het is de Stichting Jouster Koffiepot gelukt voldoende middelen en hulp te verzamelen om het beeld Kaskade van Klaas Gubbels aan te kopen. Eind mei is het beeld in het parkje naast Museum Joure geplaatst. De officiële onthulling op 19 september 2020 werd verricht door de heer John Brands, voorzitter managementteam Nederland van Jacobs Douwe Egberts samen met kunstenaar Klaas Gubbels.

Klik voor meer info op Stichting Jouster Koffiepot.

2508, 2020

´Onthulling´ beeld Kaskade en opening expositie Rondom Kaskade

By |dinsdag 25 augustus 2020 |

Klaas Gubbels in en bij Museum Joure

Op 19 september a.s. is het dubbel feest in Museum Joure. In de ruimte voor wisselexposities gaat de expositie van kunstenaar Klaas Gubbels (1934) met als titel ‘Rondom Kaskade’ van start. Aanleiding voor de expositie is de komst van het grote beeld Kaskade naar Joure, dat geplaatst is in het park bij Museum Joure. Op 19 september om 10.30 is de feestelijke ‘onthulling’ van het beeld en de opening van de expositie. De opening wordt verricht door dhr. John Brands, Voorzitter MT Nederland van Jacobs Douwe Egberts. De expositie is tot en met 15 november in Museum Joure te zien.
Klaas Gubbels gebruikt alledaagse voorwerpen als motief voor zijn kunstwerken. Zijn keuze spitst zich toe op koffie- en theepotten. Het beeld Kaskade bestaat dan ook uit grote gestapelde koffiekannen van geverfd Cortenstaal. Maar ook tafels en stoelen en een fles, schaakbord en krant zijn onderwerpen waar hij zich mee bezig houdt. In zijn schilderijen, beelden, grafiek en objecten streeft hij naar de essentie, naar de ‘waarheid’ van het kunstwerk. Zijn zoektocht naar eenvoud maakt hem tot een van de toonaangevende kunstenaars van ons land. In de expositie is onder andere het tot stand komen van het beeld ‘Kaskade’ te zien. Verder nieuw en eerder werk waarin de kunstenaar de veelzijdigheid van een enkel onderwerp in zijn essentie toont.
Het beeld van zes meter hoog heeft een plaats gekregen in het parkje voor Museum Joure. Bijzonder is dat de kosten van de aankoop en plaatsing helemaal gedragen werden door bijdragen van bedrijven, organisaties en particulieren en dus tot stand komt zonder gemeentelijke subsidie. De crowdfunding en plaatsing is georganiseerd door stichting Jouster Koffiepot.
Voor de expositie geldt de reguliere entreeprijs van Museum Joure, kaarten voor het museum zijn online te bestellen via www.museumjoure.nl

Ga naar de bovenkant