De hele maand november speciale activiteiten i.v.m. Open Museum Maand

Themarondleidingen en een ‘kleintje high tea’

Gedurende de hele novembermaand organiseert Museum Joure speciale activiteiten. Elke donderdag en zaterdag is er voor bezoekers van het museum een – gratis – themarondleiding, de ene keer over de wereld van DE en de andere keer over de Jouster maakindustrie. En als kers op de taart, in het museumcafé De Túnkeamer kan iedereen een heerlijk ‘kleintje high-tea’ doen.  

Themarondleidingen
– De wereld van DE De rondleiders, waarvan veel bij D.E hebben gewerkt, vertellen mooie verhalen over dit wereldwijd opererende (Jouster) bedrijf en nemen de bezoekers mee door de panden van Museum Joure. Daar zie je onder andere het eerste winkeltje van D.E., de Witte Os. Ook neem je een kijkje in de prachtige salons en de ‘mooie kamer’, ruimtes die normaal voor publiek gesloten zijn.
– De Jouster maakindustrie Over de oude Jouster maakindustrie is veel te zien en te vertellen in Museum Joure. Deelnemers genieten van iconische verhalen over de Jouster klokkenmakers terwijl ze de mooiste klokken in de collectie bekijken, over de kopergieters van Keverling en de mooie metaalwarenfabriek, over de zilver- en goudsmeden en de Jouster drukkers.

De themarondleidingen starten elke donderdag en zaterdag om 13.30 en 15.00 uur. Kijk op de site wanneer welke rondleiding is. Deelnemers betalen de reguliere entreeprijs voor het museum (€ 8,50 online of € 9,00 aan de kassa, incl. een kopje koffie of thee). Museumkaarten en Open Museummaand-waardebonnen zijn geldig. Kom op tijd, want vol=vol!

Kleintje high tea
Je bezoek aan Museum Joure start of sluit je af met een lekker kopje koffie of thee. In deze novembermaand serveert het museumcafé een speciaal ‘kleintje high tea’, met een mix van allerlei heerlijke zoete lekkernijen. Deze special kost € 16,50. Er is ook een extra klein ‘kleintje high tea’ van € 10,00. Voor beide versies geldt, dat ze beschikbaar zijn zolang de voorraad strekt.

Gratis toegang met Open Museum Maand-waardebon
In november is het ook Open Museum Maand, in de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân houden 15 musea dan Open Huis. De toegang van elk deelnemend museum is gratis voor inwoners van Friesland en gasten van logiesaccommodaties bij inlevering van een papieren Open Museum Maand-waardebon van VVV Waterland van Friesland.